Interview: Wie is Alain Mathieu, wat is SAVAGE en kun je jezelf kort voorstellen?

Gepubliceerd op 22 februari 2024 om 12:58

Wie is Alain Mathieu, wat is SAVAGE en kun je jezelf kort voorstellen?

Geboren in Bourgondisch Brabant, ben ik als enige zoon van volleybalcoach Pierre Mathieu en zijn vrouw Marian opgegroeid in Breda. Mijn passie voor marketing ontstond na mijn opleiding. Nu, met meer dan 25 jaar ervaring ben ik voor mezelf gestart om mijn kennis onbevangen te delen en transparant zaken te doen op een manier die ik vergelijk met het gedrag van de krachtigste leeuw in het open veld, vandaar de naam SAVAGE, zegt Alain lachend. Ik bied online en offline marketingdiensten aan, full service, van het opzetten van de strategie tot en met de uitvoering. Daarnaast ben ik in te huren voor Midden en kleinbedrijven als remote Marketeer.

Waarom ben je voor jezelf begonnen?

In het digitale landschap heerst nog veel onduidelijkheid. Voorheen noemden we dit 'Cowboys', waarbij iedereen maar wat deed online. Het hebben van een mooie website of platform met SEO of SEA is een goed begin, maar dat betekent niet automatisch dat je een effectieve marketingstrategie hebt om je doelen te bereiken. Een website is als een huis, vervolgt Alain. Nadat de bouw is voltooid, moet je ervoor zorgen dat het een 'thuis' wordt, met de juiste inrichting en uitstraling. En je wil dat mensen je adres kunnen vinden, vergelijkbaar met bezoekers naar je website leiden, hun gedrag begrijpen en wat je natuurlijk uiteindelijk wil is hen als klanten verwelkomen.

Dat klinkt logisch, en hoe doe jij dat? Heb je een specifiek aanpak?

Ja zeker! Ik streef zoals gezegd naar een full-service aanpak en zoek naar het “Waarom” bij het bedrijf dat mij inhuurt. Ik wil weten wat de specifieke reden is waarom het bedrijf bijvoorbeeld een website heeft. De reden kan verschillen van ‘branding’, zeg maar merkbekendheid, tot een webshop die producten wil verkopen. Ook zie ik platformen opkomen in branches die onder andere bezig zijn om een customer journey op te zetten. Hier is het doel dan weer om bezoekers te informeren. Dus het kan van alles zijn: wil je merkbekendheid, informeren, verkopen of andere interacties? Dat is wat ik bedoel met “Waarom”. Vanuit deze basis kijken we samen welke strategie erbij hoort en wat de marketing op moet leveren, daar ben ik in gespecialiseerd.

Hoe bedoel je: ‘wat de marketing op moet leveren’?

Uit mijn ervaring blijkt dat veel bedrijven flinke bedragen investeren in online marketing, maar ze weten niet altijd wat dit concreet oplevert. Ze zijn niet op de hoogte van de resultaten die hun investering genereert in bezoekersaantallen, verkopen of leads. Als full-service marketingbureau zorg ik ervoor dat elke euro die wordt geïnvesteerd meetbare resultaten oplevert. De reden dat ik SAVAGE MARKETING ben gestart, is om bedrijven te helpen zien waar hun investering naar toe gaat; hen te ontzorgen en te fungeren als een zogeheten remote Marketeer. Zo kan ik bijvoorbeeld jouw interne marketingteam ondersteunen, terwijl ik ook de externe marketingactiviteiten kan coördineren. Mijn klanten krijgen meer waarde en resultaten terug te zien van hun investering via de praktische diensten die ik aanbied. Met deze kennis en het inzicht in hoe deze resultaten worden behaald kunnen klanten vervolgens slimme beslissingen nemen en hun online succes vergroten. Alain vervolgt met een glimlach: dat is mijn ‘’Waarom”, ofwel mijn eigen persoonlijke motivatie: Kennis delen om mijn klanten nog wijzer en succesvoller te maken in de online wereld.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.